background image Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie
background image

DNB nieuwsbrief Verzekeren augustus 2012

Nieuwsbrief Verzekeren slaat aan

De maandelijkse Nieuwsbrief Verzekeren sluit goed aan bij het toezicht dat meer aandacht besteedt aan sectoroverstijgende zaken. Divisiedirecteur Jos Heuvelman blikt tevreden terug op het eerste jaar van de nieuwsbrief en de belangrijkste onderwerpen die aan bod zijn geweest.
Lees meer

Jos Heuvelman

Hoe u geschikte bestuurders voordraagt

Vorig jaar scherpten DNB en de AFM de beoordeling voor nieuwe bestuurders aan. De ervaringen tot dusver laten zien dat verzekeraars bij het voordragen van nieuwe kandidaten af en toe steken laten vallen. Niet alle verzekeraars blijken voldoende op de hoogte van de voorschriften, die ook gelden bij de toetsing van commissarissen.
Lees meer

Andere aanpak kleine en middelgrote verzekeraars

Het toezicht van DNB op verzekeraars is veranderd. De mate van toezicht is nu afhankelijk van de toezichtklasse waarin een verzekeraar valt. Kleine en middelgrote verzekeraars hebben minder vaste contactmomenten. We zetten meer in op sectorbrede analyses en specifieke toezichtthema's. Op grond daarvan kijken we of actie nodig is.
Lees meer

Hendrik Jan Boehlé

Maak kennis met toezichthouder Ronald Hamaker

Ronald Hamaker werkt sinds 2007 bij de afdeling Zorgverzekeraars. De laatste twee jaar als toezichthouder. Zijn specifieke interesses liggen in het kwalitatieve werkveld, zoals de governance, strategie en het bedrijfsmodel van een verzekeraar. Buiten zijn reguliere werkzaamheden focust hij zich momenteel op de zogeheten 4+4 geschiktheidstoetsing. Een project dat erg aansluit bij zijn interesses.
Lees meer

Agenda verzekeraars: waar wij elkaar kunnen ontmoeten

Pal na de zomer staan alweer twee bijeenkomsten genoteerd. In beide gevallen is Jos Heuvelman, divisiedirecteur Toezicht verzekeraars, aanwezig. In deze agenda leest u wat u kunt verwachten. En u vindt een link naar meer informatie over het programma, de sprekers en hoe u zich kunt aanmelden.
Lees meer

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier
Neem ook een abonnement!

De Nieuwsbrief Verzekeren is een uitgave van De Nederlandsche Bank. Deze nieuwsbrief is geen vervanging van de reguliere informatievoorziening richting de verzekeringsbranche. Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Bent u verzekeraar en hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Neemt u dan contact op met uw toezichthouder. Alle anderen kunnen hun vragen stellen aan de infodesk van DNB op telefoonnummer 0800 020 1068.

U kunt zich abonneren op deze nieuwsbrief. U krijgt dan een e-mailbericht op het moment dat er een nieuwe nieuwsbrief verschijnt. Klik hier om u aan te melden.